Praha.cz

 
Dostihy a program pro děti ve Velké Chuchli zakončí prázdniny
Neděle, 31. srpen 2014 07:49
Dostihy a program pro děti ve Velké Chuchli zakončí prázdniny

Dva měsíce utekly jako voda a zas je tu začátek školního roku. I léto, jak se zdá, se pomalu loučí a současné počasí už připomíná, že se blíží podzim. Poslední den prázdnin je právě dnes, a pokud jej chcete s vašimi dětmi prožít zajímavě, můžete vyrazit třeba do Conseq Parku Velká Chuchle. Od 14 hodin tak pro návštěvníky chystají zajímavý program. Kromě dostihů a sázek s nimi spojených nebude chybět ani bohatý program pro děti.


Ilustrační fotoConseq Park Velká Chuchle je jediným dostihovým závodištěm na území hlavního města Prahy a tak je jasné, že hlavní náplní dnešního odpoledne budou dostihy. Poběží se jich celkem osm. Právě dnes, 31. srpna, zahájí v Chuchli druhou polovinu sezóny roku 2014.


Zábavné odpoledne při příležitosti končících prázdnin připravili pořadatelé ve spolupráci s městskou částí Praha 5 a pod záštitami zástupkyní starosty Naděždy Kratochvílové a Marie Ulrichové-Hakenové.


Na co se děti mohou těšit?


Nejmenší návštěvníky jistě zláká krytý dětský koutek „Hříbátka“ uvnitř tribuny. Pobaví se na skákacím hradu, skluzavkách nebo v míčkovém bazénu. Pro větší děti jsou k dispozici venkovní houpačky, prolézačky, skákadla a další atrakce. Sportovnímu vyžití vašich ratolestí tedy nic nebude stát v cestě. Na děti se těší také tři populární chuchelští poníci Jupík, Vilík a Bajaja. Děti určitě přivítají projížďku, která bude zdarma. Poníkům je možné také přinést něco na zub, třeba jablko nebo mrkev.


Nedaleko od stanoviště poníků nenachází zoo koutek, který je také velmi oblíben mezi malými návštěvníky. „Na trenažéru dostihového koně si pak bude možno zkusit, že žokejové a žokejky to v dostihu vůbec nemají lehké," uvedla zástupkyně starosty Naděžda Kratochvílová.


Po celý den budou k dispozici stánky s občerstvením. V provozu je i restaurace se standardní nabídkou jídel. Suvenýry pro dospělé i pro děti, např. omalovánky, knížky, pexeso apod. jsou ke koupení v infostánku. Dospělé návštěvníky zcela jistě zaujmou krásná auta členů 1st Veteran US Car Club Praha, která budou na závodišti vystavena.


„Doprovodný program odpoledne představí řadu vystoupení především tanečních souborů, sídlících právě v Praze 5, a k vidění budou ukázky orientálních tanců, pole dance, samby, či stepařského umění," informovala zástupkyně starosty Marie Ulrichová-Hakenová.


K dostihové atmosféře neodmyslitelně patří i vzrušení ze sázek a tipovat tentokrát bude možné v osmi dostizích, mezi nimiž tím hlavním bude supervytrvalecký, tzv. klasický test pro tříleté koně: 69. St. Leger s Prahou 5.


Foto: velka-chuchle.cz

pchj